računovodski programi

Pogosta vprašanja - Plače in prispevki

Pokaži vse / Skrij vse

Zapri

Kako se obračuna regres?

Regres za zaposlenega obračunajte po obračunu plače za zaposlenega za tisti mesec, v katerem hočete obračunati regres. Regres in plača sta torej ločena in se tudi izpišeta na ločenih izplačilnih listah. Plačo obračunajte pred regresom zato, da bo program lahk izračunal povprečno stopnjo dohodnine in jo uporabil za obračuna davka na regres. Sicer lahko povprečno stopnjo dohodnine vnesete tudi sami. Ko obračunavate regres, NE prenašajte podatkov za izbranega zaposlenega iz obstoječe izplačilne liste za določen mesec!

Kategorija: Plače in prispevki
Zapri

Če obračunam plačo, ki ne dosega minimalne plače, se prikaže znesek v postavki 104 Razlika do minimalne plače. S tem se del prispevkov prevali v breme delodajalca, tega pa nočem.

Ko vnašate takšno plačo, pred začetkom vnosa v zgornjem delu zaslona v postavki Plača za določite, da gre za skrajšani delovni čas. V tem primeru se bodo prispevki obračunali normalno ne glede na višino plače.

Kategorija: Plače in prispevki
Zapri

Kako se vnese popravek lestvice davka na izplačane plače?

V področju Plače in prispevki, opcija Obračuni/izpisi, podopcija Davek na plače je mogoče obračunati davek na izplačane plače. Lestvica je od 1.9.2004 naprej spremenjena, zato jo je treba popraviti. To naredite v opciji Popravek lestvice. Tu morate paziti na to, da bosta zgornja meja določenega razreda in spodnja meja naslednjega razreda enaka. Prav tako morate paziti, da vnesete pravilno stopnjo davka. Ko ste končali s popravkom lestvice, jo lahko shranite z izbiro opcije Shrani v glavnem menuju.

Kategorija: Plače in prispevki

Iskanje:

Breaking News:

Verziji 6.51 in 7.41

Najnovejša verzija programskega paketa Knjiga

Verziji 6.50 in 7.40

Najnovejša verzija programskega paketa Knjiga

Verziji 6.49 in 7.38

Najnovejša verzija programskega paketa Knjiga

Najnovejša verzija

  • Knjiga v6, 10.12.2019
  • Knjiga v7, 10.12.2019